Viivi

maanantai 7. toukokuuta 2012

Pieni koira, suuri maailma

Viivi on nyt kotiutunut meille mainiosti. Yksinoloharjoitukset aloitettiin viikonloppuna ja tänään oli ensimmäinen pidempi yksinolo. Naapurin mukaan pientä vikinää oli jossain vaiheessa kuulunut, mutta pääasiassa Viivi on ollut rauhassa ja hiljaa. Loistavaa :) Auton takaosassa vielä pitää huudella, mutta eiköhän sekin jää ajan kanssa pois.

Viivi oli tänään murtautunut kissaluukusta portin väärälle puolelle, mutta onneksi muut koirat ja kissat antavat sen olla rauhassa, eikä Viivikään vielä uskalla kamalasti leikkiin haastaa. Selvittiin siis säikähdyksellä ja kissanluukku on nyt teljetty aikaisempaa paremmin. Viivillähän siis on käytössä työhuone, jonne olen aidannut sille kompostikehikosta ison tilan jossa se viettää yksinolonsa ainakin niin kauan että pahin tuhovimma on ohi ja kun voin olla varma ettei muiden eläinten kanssa satu kahnauksia. Hmmm, tai ainakin niin kauan että se tulee sieltä itse yli kuten Myytti-kelpie aikoinaan ;)

Pikkuhiljaa aletaan laajentamaan puuhasteluja kotiympyröitä laajemmalle. Muutamassa paikassa ollaan jo käyty kyläilemässä ja Viivi on käyttäytynyt mainiosti. Vähän se on alkuun vieraskorea, mutta rentoutuu kyllä varsin nopeasti. Portaita ollaan treenattu muutaman kerran ylöspäin, hissi on tullut tutuksi ja tänään käytiin suuressa maailmassa ihmettelemässä autoja, pyöriä, rullaluistelijoita ja itse asiassa oli niissä ihmisissäkin ihan riittävästi ihmeteltävää :) Kaikkiin uusiin juttuihin Viivi suhtautui rauhallisesti. Pysähtyi välillä ihmettelemään, mutta jatkoi hetken päästä matkaa iloisena.

Yöt menee ihmeellisen kivuttomasti, jotenkin olin henkisesti varautunut pahempaan. Kolmeen asti Viivi vetää sikeitä ongelmitta mutta sen jälkeen se lähtee seikkailemaan. Käytän sen silloin ulkona ja pistän takaisin omalle paikalleen (itse asiassa Viivi varasti sen paikan Myytiltä...) ja ihme kyllä se jatkaakin unta kuuteen asti ihan mukisematta. Toivottavasti jatkossakin menee samalla kaavalla ja lopulta jää seikkailutkin tekemättä. Mun tuurillani toki se alkaa nyt törttöilemään kun menin kehumaan!

Sisäsiisteys on ihan mallillaan. Hyvällä alulla ollaan ja aika harvoin tekee tarpeitaan sisälle. Lähinnä yöllä ja tänään kun oli useamman tunnin yksin. Ja joskus kesken hurjan riekkumisen kun en tajua kuskata sitä ulos :)

Tästä on hyvä jatkaa ja yritän muistaa kirjata tänne kuulumisia ahkerasti niin on jotain mitä lukea! Tehotreeniä on luvassa ainakin luoksetulon kanssa, tänään oli nimittäin ensimmäistä kertaa sellainen olo että joku ei kuunnellut kun sitä kutsuttiin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti