Viivi

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Terveisiä Kuhmosta

Kylläpäs Viivi oli hyvää matkaseuraa :) En olisi uskonut miten helposti matka sen ja kahden muun koiran kanssa sujui. Toki ulkoiluissa oli vähän haastetta, mut onhan se mukavaa järjestää kanssaihmisille vähän viihdettä. Mökillä Viivi käyttäytyi myös mainiosti, ei tuhonnut mitään eikä muutakaan ihmeellistä. Yöt se nukkui isossa koululta lainatussa häkissä, ettei päässyt öisin rellestämään ja aiheuttamaan mulle ylimääräistä laskua. Joka ilta tehtiin tutkimusmatkailua Kuhmon ympäristössä eikä vastaan tullut mitään mikä olisi kummastuttanut pentua. Käveli jopa kosken päälle rakennetulla pitkospuukyhäelmällä ilman ongelmia, siitä olin ihan erityisen tyytyväinen. Koski pauhasi kovaa ympärillä ja pitkospuut olivat kapeita, mut niin se vaan mennä touhotti Tikrun ja Myytin perässä :) On se vaan reipas! Ja kun isot koirat oli mulla vyöllä kiinni pitkässä joustonarussa niin Viivi piti yleensä narua suussaan ja käveli siivosti kuin olisi kytkettynä. Välillä toki narua piti retuuttaa mut silloin käskin sen irrottamaan ja matka jatkui sopuisasti. Oli meillä hauskaa! Työtkin sujuivat kerrassaan loistavasti, joten kaikin puolin tosi onnistunut reissu Kuhmoon.

Paitsi että pakkohan jotain huonoakin on olla. Eilen yöllä Viivi oli todella levoton ja vikisi häkissä melkeinpä tunnin välein. Ajattelin josko se vaan olisi itkenyt tylsyyttään häkissä, mutta päästin sen sitten lopulta ulos ja kävi useamman kerran kyykistelemässä. Katsoin ensin että se on kakalla ja ajattelin jo kauhuissani että nyt sillä on suolitukos kun ei saa kakattua, mutta lopulta varmistuin että se yritti pissata. Tunnin välein me sitten juostiin ulkona ja ehti se jo pissata häkkiinkin kerran jossain välissä :(  Penturaasu (ja vähän minäkin kun edessä oli kuitenkin piiiitkä ajomatka kotiin seuraavana aamuna..). Kotimatka sujui kuitenkin hyvin ja käytiin hakemassa vaivaan antibioottikuuri. Toivottavasti auttaa nopeasti! Hiukan harmitti kun juuri keskiviikkona riemuitsin, kun Viivi pyysi ulos pissalle ja teki sen toisenkin kerran. Viitteitä siis sisäsiisteydestä runsain mitoin ja sitten mokoma pissitulehdus tuli sotkemaan kuviot. Noh, eiköhän se siitä taas :) Pääasia että saataisiin pentu pian terveeksi.

Ensi viikon Viivi onkin sitten Terhin luona hoidossa. Lähden itse taas reissuun Savonlinnaan ja Joensuuhun, enkä mielelläni ota kakaraa hotelliin mukaan. Joutuisi taas raahaamaan häkkiä ym. moneen paikkaan ja muutenkin vahtimaan ettei tee tuhojaan. Terhi on meillä koululla eläintenhoitajana ja jo Viiviä ottaessani sovittiin että se on meidän yhteishuoltajuuspentumme, eli Terhi voi ottaa Viiviä hoitoon aina kun tarve vaatii. Hyvä diili :) Noin pientä lapsosta en pitkäksi aikaa halua vielä tarhalle hoitoon viedä ja nyt se pääsee yöksi kotioloihin vaikka päivän rillutteleekin tarhalla hurmaamassa ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti