Viivi

tiistai 30. lokakuuta 2012

Puuhastelua

Jaahas, päivittäminen on ollut vähän laiskemmanpuoleista. Eipä sillä että mitää suurta olisi tapahtunut viime aikoina. Vimps oli yhden yön Terhin ilona kun itse reissasin työjuttujen merkeissä. Sieltä kotiuduttuaan se veti melkein vuorokauden unta...tiedä sitten mitä se on siellä ollessaan tehnyt :D Kotona se kunnostautui yksin ollessaan nakertamalla seinää! Onneksi oltiin pois vain tunnin verran koska muuten se reikä olisi ehkä jopa tunneli? Mutta se siis on ihan normaali koiranpentu...hetken jo luulin että siltä puuttuu joku tuhoamisgeeni tms. Toivotaan ettei se enempää aiheesta innostu.

Tänään treffattiin taas Vanjaa täällä meillä. Voin kertoa että siinä on kaksi varsin samannäköistä mustaa labradorinpentua ja hetken jo mietittiin että haetaanko sirunlukija tarhalta kun muuten ei meinannut erottaa. Lopulta oltiin kuitenkin molemmat tyytyväisiä narun päässä olevaan koiraan eli ehkä meillä nyt on kotona ne "omat" koirat. Ihan Vimpsiltä tuo kuorsaava otus vaikuttaa :)

Sain luvan käyttää Viivillä silloin tällöin valjaita jos mennään kauppaan tms. iltaisin. Näppärää ottaa se mukaan kun se kuitenkin osaa käyttäytyä ja on jo ihan koiran kokoinen. Tätä mahdollisuuttahan hoitoperheillä ei luonnollisestikaan yleensä ole, joten me ollaan ihan poikkeustapauksia tässä asiassa. Olis kyllä hyvä jos kaikilla pennuilla olisi jotkut liivit mistä käy ilmi että kyseessä on opaspentu. Jospa joskus sellaset saataisiin, jää nähtäväksi. Ihan hauskaa kyllä nähdä miten tuo nappula valjaissa kulkee ja onko sillä mitään lahjakkuutta uralleen valmiiksi olemassa.


4 kommenttia:

  1. Viivi taisi olla meidän Jedin häkkikaverina koululla viikonloppuna. Ja ottaen huomioon, että Jedi on yli-innokas murrosikäinen poitsu, voisin veikata, että paljon eivät ehtineet makoilla...

    Tuollaiset valjaat olisi kyllä hoitopenuille hyvä juttu. Joissakin maissa hoitopennut saavat jo opaskoiran oikeudet, eihän sitä muuten oikein pääse treenailemaan.

    t. Jedi ja hoitoperhe

    VastaaPoista
  2. Joo, olivat kämppiksiä perjantaipäivän :) Ja eipä Viiviä ole varmaan tarvinnut pikku painimatsiin pahemmin houkutella :D

    Kyllä varmaan monessa asiassa helpottaisi pentuliivit ja toisihan se samalla näkyvyyttä opaskoirakoulullekin!

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö, miksi opaspennut eivät sitten saa liivejä käyttää? Tuleeko siinä jotain vastuuasioita tai muuta? Olisi niin mukavaa ottaa Jedi mukaan, kun tietäisi sen pääsevän joka paikkaan sisään ja saavan hyvää harjoitusta vaikkapa ruokakaupassa käyttäytymisessä.

    VastaaPoista
  4. Eipä ne liivit kuitenkaan täällä Suomessa antaisi välttämättä mitään isoja lisäoikeuksia, se vaatisi jo varmaan isompia toimia. Lähinnä se olisi sitten ihmisten hyväntahtoisuudesta kiinni jos jossain saisivat erityiskohtelua, mutta tuskin esim. ruokakauppaan saisi liivit päällä mennä kun laki tulee vastaan. Täytyy tyytyä täällä pääkaupunkiseudulla Itikseen ja lentokenttään jossa koiria saa vapaasti kuljettaa ja ovat erinomaisia treenipaikkoja. Sinne vaan Jedin kanssa pyörimään jos ette ole jo käyneet :) Koko ajan olemme keskustelleet tästä liiviasiasta koululla, mutta en osaa sanoa missä mennään asian kanssa tällä hetkellä.

    VastaaPoista