Viivi

perjantai 31. elokuuta 2012

Treffit Vanjan kanssa

Tänään olin kotikäynnillä Vanja-pentusen luona ihan työn merkeissä, mutta ehdittiin siinä lopuksi antaa sisarusten vähän painiakin pihalla. Kyllä ne painivatkin! Otettiin niiltä pannatkin pois ja alettiin vasta sen jälkeen miettiä että erotetaankohan me ne :D Viivi on kyllä ilmeisen silakka kaikkiin muihin siskoihinsa verrattuna, mutta minua se ei haittaa kun sopii sitten hyvin tähän meidän silakkakoirajengiin ;)

Puolivuotispäivä lähenee, pari viikkoa vielä. Silloin koko pentueelle lähetetään C-BARQ kysely, jossa siis 101 kysymystä koiran luonteesta. Kohta pääsee siis moista lappusta rustailemaan. Joskus lokakuussa olisi tarkoitus kutsua pentue taas tarhajaksolle testattavaksi. Jännää :) Silloin tehdään taas sisätesti, joskin nyt vähän erilainen kuin se ensimmäinen. Tämä seuraava testi on sitten sama joka tehdään taas vuoden ikäisenä jolloin päätetään koiran opaskoiran urasta. Aikalailla kuitenkin samoja juttuja kuin siinä ensimmäisessäkin testissä. Lisäksi tarhajakson aikana taas kävellään pentujen kanssa kaupungilla ja seurataan miten se missäkin tilanteessa toimii ja pärjää. Hienoa nähdä miten lapsoset ovat kehittyneet.

Lupasin Vanjan hoitoperheelle että voidaan treffata ihan vapaa-ajallakin kun Vanja kaipailee leikkiseuraa. Kovin nihkeästi suhtaudun yleisesti työn ja vapaa-ajan sotkemiseen, enkä esim. kuulu opaspentujen postituslistallekaan siitä syystä, vaikka olisikin toisaalta kiva jakaa kokemuksia. Joskus pitää kuitenkin tehdä poikkeuksia ja nyt ajattelin niin tehdä. Ja täytyy kyllä sanoa että V-pentueen hoitoperheet ovat lähetelleet minulle kutsuja yhteisiin tapahtumiin sähköpostiin kun tietävät etten palstalla ole :)

Loppuun pitää vielä kehaista miten "fiksu" Viivi on. Yksin jäädessäänhän se on yleensä työhuoneessa portin takana ettei pääse toteuttamaan itseään liiaksi. Olen nyt kuitenkin antanut sen olla koko asunnossa sellaisia n. tunnin mittaisia aikoja esim. silloin kun käytän toisia koiria lenkillä tai käyn kaupassa. Nyt se on jo pariin otteeseen mennyt yksin ollessaan ihan omia aikojaan työhuoneeseen ja törkännyt portin kiinni. Siellä se sitten odottaa että voisitko vapauttaa minut vankeudesta :D Kaiken lisäksi portti ei ole vaikea avata jos en ole köyttänyt sitä erikseen kiinni, joten ehkä Viivi siis viihtyy omassa yksiössään niin kovin ettei malta olla lukitsematta itseään sinne :) On se vähän hönö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti